Inbegrepen
Alle overnachtingen 
Alle maaltijden
3 boottochten

Niet inbegrepen
Vervoer van en naar Polen
Drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard
Boekingskosten € 15,00 per boeking

Prijs 
EUR 650,00

Extra
Toeslag eenpersoonskamer 
EUR 100,00

Reisbegeleiding
Cor Visser

Aantal deelnemers
Minimaal 4,
maximaal 8

Accommodatie
Pension met gedeelde faciliteiten

Zwaarte reis
Over het algemeen lichte wandelingen

BOEK DEZE REIS

Reiscode: PO1018

 

Zeearenden fotograferen Oderdelta in Polen 2018

De Oderdelta is één van de gebieden waar Zeearenden zich verzamelen in de visrijke delta’s van Oost-Europa om op krachten te
 komen voor het aankomende barre winterweer. In het najaar zit in de Oderdelta van Polen dan ook de grootste concentratie Zeearenden van Europa en we gaan dit schouwspel samen met de lokale vissers meerdere malen opzoeken.

De vissers, die met kleine bootjes in de delta langs de ondiepe waterkanten en in de smalle kreken varen, herkennen sommige Zeearenden vanwege de dagelijkse ontmoetingen die zij met deze majestueuze vogels hebben. Dankzij deze bijzondere band tussen mens en dier worden we getrakteerd op een weergaloze vliegshow van de sterren zelf, de Zeearenden.

We verblijven in een pension dat zich aan het strand vlakbij de haven van Stepnica bevindt, op basis van 2-persoons kamers. Het pension ligt op 10 minuten van de schitterende uitgestrekte moerasdelta’s en vlakbij het Czarnocin natuurreservaat waarvandaan we alle dagen de beste plekken rond de delta gaan aandoen.

Ook brengen we een bezoek aan het kustplaatsje Miedzyzdroje waar de kliffen vol met bomen zo in de zee lijken over te gaan. Het uitgestrekte, glooiende achterland waar vele duizenden Kraanvogels, Wilde Zwanen en Rietganzen voor de najaarstrek komen aansterken, geven deze reis alle onderwerpen voor de gepassioneerde natuurfotograaf om iedere dag weer opnieuw te genieten van de natuur.

Vrijdag 12 oktober 2018
Vertrek met eigen vervoer vanuit Nederland naar de accommodatie in Polen. Carpoolen is een mogelijkheid om de kosten te delen. Vanaf de grens rijden we in iets meer dan 7 uur naar onze bestemming in Polen.

Wanneer we in de middag aankomen en ons ingecheckt hebben, kunnen we met een beetje geluk al de eerste Zeearenden zien als we een eerste verkenningstocht in de omgeving maken. Het kostelijke Poolse diner geeft direct al het gevoel van een bijzonder vakantie.

Zaterdag 13 oktober 2018
Afhankelijk van de weersomstandigheden gaan we in de ochtend of middag de eerste boottocht van ca. 3 uur maken. We verdelen de mensen (afhankelijk van de groepsgrootte) in één of twee boten. We gaan het water op met de lokale vissers die de onbruikbare vissen van de avondvangst gebruiken om de Zeearenden te lokken. Dit spektakel gebeurt hier al van oudsher en is nu een prachtige gelegenheid om deze majestueuze vogels en hun jachttechniek van dichtbij te bewonderen en te fotograferen.

Het andere dagdeel bezoeken we het Czarnocin natuurreservaat op zoek naar de Zeearenden vanaf de kant. De arenden zitten veel in hoge bomen langs de oevers van de rivier op de uitkijk. In het Czarnocin reservaat bevinden zich twee uitkijktorens. Eenmaal boven op de uitkijktorens hebben we een wijds uitzicht over de Oderdelta. Ander wild zal zich ook laten zien en het spotten en fotograferen van een Wild Zwijn, Otter, Vos, Wasbeerhond, Konik-paarden, Reeën, Ringslangen, Baardmannetjes en de vele Bonte Kraaien en Raven is zeer aannemelijk.

Zondag 14 oktober 2018
Afhankelijk van de weersomstandigheden gaan we in de ochtend of middag een boottocht van ca. 3 uur maken. We verdelen de mensen (afhankelijk van de groepsgrootte) in één of twee boten.

Het andere dagdeel gaan we het gebied rond de Oderdelta verkennen en kijken wat de dag ons brengt. We rijden over landweggetjes en door authentieke Poolse dorpjes.

Maandag 15 oktober 2018
Miedzydroje is een authentieke Poolse badplaats waar nog direct vanaf het strand in de Oostzee gevist wordt. Ter plaatse zijn er diverse restaurant waar de vis vers gerookt wordt. Hier hebben we een goede kans om Bonte Kraaien te fotograferen.

Verder gaan we bezig met de vele onderwerpen die zich onderweg aandienen zoals de talrijke Reeën, Kraanvogels, Wilde Zwanen en Rietganzen.

Dinsdag 16 oktober 2018
Afhankelijk van de weersomstandigheden gaan we in de ochtend of middag weer een boottocht van ca. 3 uur maken. We verdelen de mensen (afhankelijk van de groepsgrootte) in één of twee boten.

De rest van de dag kan op eigen gelegenheid doorgebracht worden.

Woensdag 17 oktober 2018
Na het ontbijt en nadat we uitgecheckt zijn, rijden we rustig terug richting Nederland onderweg genietend van de mooie herfstkleuren in het landschap. Tevens is er dan nog gelegenheid om het landschap te fotograferen.