Inbegrepen
Alle overnachtingen 
Ontbijt
Overtocht naar Helgoland
Overtocht naar Düne

Niet inbegrepen
Lunch
Diner
Drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard
Vervoer van en naar de boot
Boekingskosten € 15,00 per boeking

Prijs 
EUR 385,00

Extra
Toeslag eenpersoonskamer 
EUR 115,00

Reisbegeleiding
Cor Visser

Aantal deelnemers
Minimaal 4,
maximaal 8

Accommodatie
Hotel met douche en toilet

Zwaarte reis
Over het algemeen lichte wandelingen

BOEK DEZE REIS

Reiscode: HE1218

 


Zeehonden fotograferen op Helgoland - Düne 2017

Een fotografiereis met een hoog aaibaarheids gehalte. Tijdens de wintermaanden verblijven de Grijze en Gewone zeehonden op de stranden van het eiland Dune. ln de wintermaanden werpen de vrouwtjes hier hun pups. Bij de geboorte is de vacht van de hulpeloze pups wit en nog niet waterdicht. De vacht zorgt er voor dat de pups de eerste weken warm blijven. De pups worden veelvuldig gezoogd en groeien snel op de vette moedermelk. Na enkele weken verliezen de jongen hun witte vacht en krijgen hun kortere grijze vacht die geschikt is om mee te zwemmen.

Na het werpen zijn de vrouwtjes weer paringsbereid en vechten de bullen voor een goede stek op het strand tussen de gewillige vrouwtjes. Met een gepaste afstand van 30 meter mogen we dit fraaie natuurfenomeen gade slaan en fotograferen, waarbij we misschien kans hebben op een geboorte of een gevecht van de grote bullen.

Vrijdag 7 december 2018
De reis begint in Noord Duitsland waar we elkaar bij de haven in Cuxhaven ontmoeten. Indien mogelijk proberen we vanuit Nederland te carpoolen om zo kosten te sparen. We maken per boot in iets meer dan twee uur de oversteek naar Helgoland en nadat we onze spullen naar de accommodatie hebben gebracht gaan we indien de tijd het toelaat direct door naar Düne om een korte eerste indruk te krijgen van wat we de volgende dagen gaan doen. Natuurlijk maken we ook de eerste foto’s.

Aan het einde van de middag gaan we naar de rode kliffen om daar een beeld te krijgen van dit fraaie eiland bij een steeds lager hangende zon. Deze eerste indrukken zullen zeker inspirerend zijn.

Zaterdag 8 december 2018
We gaan vroeg ontbijten en pakken de eerste overtocht naar Düne. De Gewone Zeehonden en de grotere Grijze Zeehonden liggen in grote getale op het strand en zijn behoorlijk gewend aan de vele bezoekers. Door er met beleid, geduld en respect mee om te gaan kunnen we de dieren schitterend fotograferen in hun dagelijkse doen.

Wij mogen op gepaste afstand dit fraaie natuurfenomeen gade slaan en fotograferen. We hopen natuurlijk op een geboorte of een gevecht van de grote bullen, maar hier zullen zeker geduld en ook een beetje geluk voor moeten hebben. Hier te zijn en de dieren van dichtbij te kunnen zien en fotograferen is een natuurbeleving om niet snel te vergeten.

Het is voor ieder de keus om tot het laatste moment te blijven op Düne of toch het laatste licht mee te pakken tussen de oranje kliffen op het hoofdeiland.

Zondag 9 december 2018
Helgoland biedt nog andere onderwerpen ook landschappelijk zijn er fraaie mogelijkheden. Een ieder is vrij om deze ochtend naar zijn of haar inzichten in te vullen. Een aantal deelnemers zal graag nog even het eerste bootje naar Düne nemen om de laatste foto's van de zeehondenpups te maken.
Vroeg in de middag stappen we weer aan boord op de weg terug naar Cuxhaven met een voldaan gevoel en volle geheugenkaartjes.