Inbegrepen
Alle overnachtingen 
Alle maaltijden
Vervoer van en naar de bestemming

Niet inbegrepen
Drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard
Boekingskosten € 15,00 per boeking

Prijs 
EUR 775,00

Extra
Toeslag eenpersoonskamer 
EUR 125,00

Reisbegeleiding
Cor Visser

Aantal deelnemers
Minimaal 4,
maximaal 6

Accommodatie
Hotel met douche en toilet

Zwaarte reis
Lichte beklimmingen 

BOEK DEZE REIS

Reiscode: DU118

 


Fotografiereis naar Bayerische Wald 2018

Het Bayerische Wald is gelegen tegen de Tjechische grens en is het oudste beschermende nationaalpark van Duitsland. Het park biedt uitstekende mogelijkheden tot het fotograferen van onder andere Wolven, Beren, Lynxen en vogels. De dieren zitten in ruim opgezette zogenaamde "vrijloopgebieden" waarin ze hun natuurlijke gedrag vertonen. Hierdoor biedt dit park de mogelijkheid tot het maken van perfecte foto's.

Buiten de "Tierfreigelände" is er ook wild te fotograferen zoals Wild Zwijn, Edelhert, Vos, Eekhoorn en verschillende vogels Raaf, Zwarte Mees, Appelvink, Kuifmees en andere soorten bosvogels. Landschappelijk heeft het gebied ook genoeg te bieden om mooie foto's te maken. 

Ons verblijf in een typisch Beiers hotel waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat, bevindt zich vlakbij de ingang van het park.

Vrijdag 12 januari 2018
Vertrek vanuit het midden van het land naar onze bestemming in Neuschönau.

Zaterdag 13 januari 2018
We staan vroeg op om na het nuttigen van ons ontbijt het park in te gaan om een eerste indruk op te doen en de eerste foto's te maken. De enorme buitenverblijven van het park sluiten mooi aan in de natuurlijke omgeving en biedt zo de kans om de dieren te observeren en de mooiste setting uit te zoeken voor de ultieme foto. In deze tijd van het jaar hebben we goede kans op sneeuw waardoor de fotomomenten en onderwerpen ontelbaar worden. Doordat we lunchpakketten mee hebben is het voor iedere deelnemer mogelijk om zijn lunch te nuttigen wanneer het hem/haar uitkomt. De keuze is aan de deelnemers of ze met de reisbegeleider meegaan of op eigen houtje hun weg vervolgen.
In de namiddag verzamelen we op een afgesproken plaats en vertrekken we naar ons hotel om ons op te frissen en de eerste resultaten van onze foto's te bekijken alvorens de dag af te sluiten met ons diner.

Zondag 14 januari 2018
Na het ontbijt vertrekken we vroeg om het 40 km verderop gelegen park bij Ludwigshafen te bezoeken. Hier zijn de settingen van de Wolven en Lynxen verschillend van de vorige dag. Hierdoor krijgen we de mogelijkheid om net weer andere kansen om foto's te maken.

Maandag 15 januari 2018
De dagindeling zal er hetzelfde uitzien als de zaterdag met dien verstande dat de gemiste kansen van de zaterdag nog eens overgedaan kunnen worden. Omdat de vele onderwerpen niet allemaal in één dag te fotograferen zijn hebben we nu de mogelijkheid om eventuele onderwerpen die zaterdag niet of onvoldoende aan bod zijn gekomen alsnog te fotograferen. iedere deelnemer kan zelf bepalen waar hij nog wat tijd in wil steken, Beren, Wolven, Otter, Uilen etc. 
Op deze dag worden de Wolven om ca. 13.00 uur gevoerd wat ons de gelegenheid geeft om foto's te maken van de interactie tussen de wolven in deze roedel.

Dinsdag 16 januari 2018
Na het uitgebreide ontbijt vertrekken we richting Nederland met volle geheugenkaartjes en een voldaan gevoel van de afgelopen dagen.