Inbegrepen
Vliegticket
Vervoer ter plaatse
Alle overnachtingen 

Alle maaltijden

Niet inbegrepen
Drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard
Boekingskosten € 15,00 per boeking

Prijs 
EUR 1.795,00


Extra
Toeslag eenpersoonskamer 
EUR 150,00

Reisbegeleiding
Cor Visser

Aantal deelnemers
Minimaal 3,
maximaal 5

Accommodatie
Hotel met douche en toilet

Zwaarte reis
Over het algemeen lichte wandelingen 

BOEK DEZE REIS

Reiscode: SP418

 

Gieren fotograferen in de Spaanse Pyreneeën 2018

Een fotoreis die u meeneemt naar de Spaanse Pyreneeën in Catalonië. In dit gebied komen alle Europese giersoorten voor (Vale Gier, Monniksgier, Aasgier en Lammergier. Naast het fotograferen van gieren gaan we ook voor de Havikarend, Kleine Torenvalk, Zwarte- en Rode Wouw, Steenuil en vele andere soorten. De soorten worden vanuit professionele hutten gefotografeerd.

Tijdens deze fotografiereis krijgen we ruimschoots de gelegenheid deze gieren te fotograferen vanuit professionele schuilhutten! Omdat de ruimte in de gierenfotohut beperkt is, wordt de groep in verdeeld over meerdere schuilhutten.

De deelnemers worden voor zonsopgang op korte afstand van de hutten afgezet, zodat de gieren niets van onze aanwezigheid merken. De gieren worden hier gevoerd met slachtafval en “road kill”, er worden geen dieren speciaal voor deze fotosessies gedood. Het zijn de Vale Gieren die als eerste op het menu afkomen, pas later gevolgd door de andere soorten die allemaal voor fantastische fotomomenten zorgen. 

Dinsdag 10 april 2018
We vliegen in de ochtend vanuit Amsterdam naar het Noord-oosten van Spanje (Barcelona). We halen onze personenbus op en rijden naar de eerste bestemming. Tijdens de rit kunnen we al de eerste soorten als Vale Gier, Lammergier, Monniksgier, Aasgier, Steenarend, Citroenkanarie, Rotsmus, Alpengierzwaluw, Alpenheggenmus, Blauwe Rotslijster, Ortolaan, Raaf, Alpenkauw, Klapekster, Grauwe Klauwier, Kleine Zwartkop, Provencaalse Grasmus en Orpheusgrasmus zien. Ook krijgen we vandaag al de nodige informatie over de gieren en advies voor de komende dagen in de fotohut.

Woensdag 11 april 2018
In de vroege ochtend gaan we op weg naar de verschillende gierenschuilhutten. Direct na het vertrek van de persoon die slachtafval gebracht heeft, komen de Vale Gieren (meestal tussen de 100 en 150 vogels) meteen naar de grond om zich aan het eten te goed te doen. Met wat geluk komen ook Aasgier en Monniksgier al snel op het eten af.
Als de gieren klaar zijn met eten, vertrekken ze meestal in kleine groepjes, maar meestal blijven er enkele in de omgeving van de hut zitten. Voor de Lammergier blijven we echter enkele uren wachten. Deze soort, die naar de overgebleven botten zoekt om het beenmerg eruit te halen, wacht meestal tot het gros van de Vale Gieren vertrokken is, voor ze bij de voederplaats aan de grond komen. Vaak hebben we gelegenheid om Zwarte- en Rode wouw te fotograferen die hier meeprofiteren van het neergelegde afval.
Tegen de avond worden we weer opgehaald bij de hut. Na het avondeten is er de mogelijkheid om de vandaag gemaakte foto’s van elkaar te bekijken en eventueel te bespreken.
Mogelijkheden om niet alleen foto’s te maken van het eetfestijn maar ook voor fraaie vluchfoto’s. 

Donderdag 12 april 2018
Deze dag zal een herhaling zijn van de vorige dag. De fotografen wisselen van hut zodat iedereen gelijke kansen heeft.
Aan het eind van de middag verplaatsen we ons naar een andere locatie waar we de laatste 2 nachten zullen doorbrengen. 

Vrijdag 13 april 2018
Vandaag gaan we plaatsnemen in de hutten voor Havikarend en Havik. We hopen dat de vogels willen meewerken vandaag zodat we fraaie foto’s kunnen maken in een prachtige setting. We maken hier ook kans op Steenarend, Buizerd, Bruine kiekendief en Rode wouw. Dus een dag om je ogen goed de kost te geven en het fototoestel paraat te houden met voldoende geheugenkaartjes en opgeladen batterijen.

Zaterdag 14 april 2018
We volgen hetzelfde programma als de dag ervoor en de fotografen wisselen van hut.

Zondag 15 april 2018
Na afscheid genomen te hebben van al dit moois is het tijd om weer huiswaarts te gaan. We vertrekken naar het vliegveld alwaar we de auto inleveren en we weer terugvliegen naar Nederland.