Inbegrepen
Alle overnachtingen 
Alle maaltijden vanaf dag 2
Vliegtickets
Vervoer van en naar de bestemming
Nederlandse fotograaf
Boottocht

Niet inbegrepen
Drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard
Maaltijden 1e dag
Boekingskosten € 15,00 per boeking

Prijs 
EUR 2145,00

Extra
Toeslag eenpersoonskamer
per twee 1-persoonskamers gedeelde badkamervoorziening 
EUR 175,00

Reisbegeleiding
Rob Kempers

Aantal deelnemers
Minimaal 4,
maximaal 7

Accommodatie
Pension met douche en toilet

Zwaarte reis
Licht

BOEK DEZE REIS

Reiscode: NO0218

 Fotografiereis Noorderlicht Lofoten 2018

De Lofoten is een eilandengroep in het hoge noorden van Noorwegen, door de ligging is het zien en fotograferen van het noorderlicht ook wel Aurora Borealis genoemd hier erg groot. Ons pension bevindt zich 100 meter van het strand met een vrij uitzicht op het noorden. De bewolking breekt vaak hier aan de kust en ook die opklaringen zijn heel gunstig natuurlijk en een heldere lucht is ook een belangrijke voorwaarde.
Het klimaat op de Lofoten is vrij mild wat mede veroorzaakt wordt door de warme golfstroom. Vervolgens wisselen de luchten voortdurend.
Buiten het noorderlicht is er een enorme verscheidenheid om je landschappelijk uit te leven met de vele fotografische mogelijkheden. Mogelijk dat we sneeuw aantreffen welke het ons heel uitdagend maakt spannende landschapsfoto’s te maken.

Zondag 25 februari 2018
Vertrek vanuit Amsterdam naar onze bestemming met het vliegtuig met 1 of 2 overstappen. Onze reisleider/fotograaf zal u de eerste avond van de nodige informatie voorzien voor het maken van de beste foto's van het noorderlicht en het landschap.

Maandag 26 t/m zaterdag 3 maart 2018
Na het ontbijt gaat u met onze reisleider/fotograaf de omgeving verkennen om de eerste foto's te maken van het gevarieerde landschap. Ook bezoeken we een vissersdorpje en bekijken we de stokvisdrogerijen. 's-Avonds na het 3-gangen diner gaan we op zoek naar het noorderlicht. Uiteraard is er 's-avonds ook gelegenheid om de gemaakte foto's van de dag te bespreken, onze reisbegeleider/fotograaf zal u aan de hand van de getoonde foto's wat tips aanreiken om uw foto's eventueel te verbeteren.

Tijdens een van de dagen indien het weer het toelaat maken we een boottocht langs de fantastische kliffen.

Zondag 4 maart 2018
In de loop van de ochtend afhankelijk van onze terugvlucht vertrekken we naar Nederland met volle geheugenkaartjes en hopelijk een voldaan gevoel van alle indrukken die we op deze reis opgedaan hebben.

Deze reis is in samenwerking met Noorderlicht reizenNoorwegen