Inbegrepen
Vliegticket
Vervoer ter plaatse
Alle overnachtingen 
Alle maaltijden

Niet inbegrepen
Drank, fooien en uitgaven van persoonlijke aard
Boekingskosten € 15,00 per boeking

Prijs 
EUR 1.750,00

Extra
Toeslag eenpersoonskamer 
EUR 150,00

Reisbegeleiding
Cor Visser

Aantal deelnemers
Minimaal 4,
maximaal 7

Accommodatie
Hotel met douche en toilet
Kamers op basis van 2 personen

Zwaarte reis
Over het algemeen lichte wandelingen 

BOEK DEZE REIS

Reiscode: FI518

 

Fotografiereis Beren in Finland 2018

De lokatie bevindt zich 2 kilometer verwijderd van de Fins-Russische grens. Aan de overkant van de Russische grens ligt het grote natuurreservaat van Kostamus en de ongerepte wilde natuur in deze regio ondersteunt een gezonde berenpopulatie die fantastische natuurfotografie mogelijkheden biedt.

Sinds januari 2016 is het gebied waar de hutten zich bevinden een beschermd natuurgebied waar het verboden is om te jagen waar Bruine Beren, Veelvraat en Wolven een rustige en veilige plek hebben. Behalve de zoogdieren hebben hier de Auerhoen en Korhoen hun baltsplaatsen.

De nachten brengen we door in speciaal voor fotografen gebouwde schuilhutten waarvandaan we een zeer goede kans hebben om deze fraaie zoogdieren te fotograferen. In de hut zijn slaapplekken, stoelen, slaapzakken en een toilet aanwezig.

Donderdag 3 mei 2018
Van Amsterdam vliegen we, via Helsinki, naar Kajaani in Finland. Na aankomst in Kajaani worden we opgewacht door onze chauffeur, die ons in een 1,5 uur durende rit door het fraaie Finse landschap rijdt, richting het grensgebied met Rusland. Bij aankomst in het verblijf kunnen we ons omkleden voor de eerste sessie in een van de hutten. Vervolgens gebruiken we het diner en volgt er een korte briefing over de komende dagen. 

Vrijdag 4 mei tot en met maandag 7 mei
in de ochtend worden we weer opgehaald door onze gids. Aangekomen bij ons logement staat het ontbijt klaar. Na het ontbijt kan een ieder het gebied om en rond het verblijf verkennen. Soorten die je kan tegenkomen/fotograferen zijn Tangagaai, Bruinkopmees, Goudvink, Keep, Blauwstaart en andere echte Taigasoorten. Rond 16.00 uur volgt het diner en om 17.00 uur gaan we weer naar de schuilhut voor de Beren, Wolven en Veelvraat. Op andere dagen gaan we een nacht naar de Auerhoen en een nacht naar de Korhoen. Het programma kan wisselen naargelang de omstandigheden en  de wens van de deelnemers. 

Er bestaat ook een mogelijkheid om dezelfde hut meerdere keren te bezoeken (in overleg). 

De nachten brengen we door in de schuilhut in afwachting van de dieren die zich die nacht laten zien. Er staan bedden in de schuilhut en als u de ogen even wilt sluiten is dat geen probleem. Tijdens ons verblijf in de hutten wordt er gezorgd voor een snack, water, koffie of thee.

In de ochtend gaan we terug naar de lodge. Als u wilt kunt u gaan slapen, maar u kunt er ook voor kiezen om de prachtige omgeving van de lodge te verkennen. Rond 16.00 uur volgt het diner en om 17.00 uur gaan we weer naar de schuilhut, in afwachting van meer bijzondere waarnemingen.

Dinsdag 8 mei 
Aan het einde van de vierde nacht in de schuilhut keren we terug naar de lodge waar we, afhankelijk van het tijdstip van onze terugvlucht, nog wat kunnen uitrusten. In de loop van de dag volgt dan de transfer naar de luchthaven van Kajaani en de terugvlucht naar Amsterdam.

Tijdens deze reis richten we ons vooral op het zien van beren, waarvoor dit een zeer goede tijd is. Daarnaast komen er in dit gebied ook andere dieren voor: Veelvraat, Wolf, Rendier, Eland, Auerhoen, Korhoen en Steenarend worden allemaal regelmatig gezien vanuit de schuilhutten.